wij blijven geopend maar houden rekening met de Corona / Covid-19 maatregelen

FAQ PERSOONLIJKE BEGELEIDING:

NEEN, dit kan jammer genoeg niet!

ademTIJD als bemiddelaar stelt zich steeds meerzijdig partijdig op, wat betekent dat er ZONDER VOORKENNIS of VOOROORDEEL beurtelings en met een even grote betrokkenheid geluisterd zal worden naar de behoeften, verlangens en bezorgdheden van alle partijen.

Een bemiddelaar is een onpartijdige en neutrale persoon die de dialoog tussen de partijen (terug) op gang brengt. Alles wat tijdens een bemiddeling gezegd of uitgewisseld wordt, is strikt vertrouwelijk – wat wil zeggen dat het niet gebruikt kan worden BUITEN DE CONTEXT van de bemiddeling.

Indien er met één van de partijen reeds 1 of meerdere coach sessies zijn opgestart, dan kan ademTIJD als NEUTRALE en ONPARTIJDIGE bemiddelaar zich niet meer meerzijdig partijdig opstellen.

Klanten welke coach sessies hebben opgestart bij ademTIJD zijn dus uitgesloten voor bemiddeling.

Klanten welke bemiddeling sessies hebben opgestart bij ademTIJD zijn dus uitgesloten voor coaching TIJDENS hun bemiddelingsproces.

De praktijk van ademTIJD bevindt zich in Knokke-Heist, in een rustig aangepast kader en een serene sfeer, met garantie voor privacy!

Westkapellestraat 101, 8301 Knokke-Heist

Routebeschrijving

ademTIJD werkt steeds met directe betaling, maw onmiddellijk na afloop van een gesprek.

Je kan cash afrekenen of betalen via de app van Bancontact/Payconiq, er is weliswaar géén betaalterminal aanwezig.

Wanneer u niet aanwezig kan zijn op uw afspraak, verzoeken wij u vriendelijk dit zo spoedig mogelijk door te geven zodat de afspraak verplaatst of geannuleerd kan worden.

Kosteloos een afspraak uitstellen of annuleren kan uitsluitend telefonisch op het nummer 0478/769.141 en dit minstens 48 uur vooraf!
Indien uw telefonische oproep niet persoonlijk wordt beantwoord, gelieve dan een boodschap na te laten op het antwoordapparaat, waarbij u duidelijk aangeeft:

 • uw naam en voornaam
 • datum en uur van de afspraak

Indien u echter laattijdig annuleert, zijn wij helaas genoodzaakt een administratieve kost aan te rekenen.

 • bij annulatie van 48 uur tot 24 uur voor de gemaakte afspraak, zal er een vergoeding aangerekend worden van 50% aan het tarief van de geannuleerde afspraak
 • bij een annulatie binnen 24 uur of nadien, zal er een vergoeding aangerekend worden van 100% aan het tarief van de geannuleerde afspraak.
 • bij het niet komen opdagen, zal er steeds 100% aan het tarief van de gemiste afspraak worden aangerekend!

Wanneer je onvoorzien later aanwezig (zoals vb file, vertraging openbaar vervoer, weeromstandigheden, …) zal zijn op een afspraak, gelieve dan meteen telefonisch contact op te nemen via het telefoonnummer 0478/769.141.

De mogelijkheid bestaat dan dat de gemaakte afspraak moet worden ingekort of worden geannuleerd aan hetzelfde geldende tarief!

Meer informatie aangaande de bescherming van je persoonsgegevens kan je hier terugvinden.

Alle gesprekskosten zijn forfaitair en gelden voor 1 uur. Als het gesprek langer duurt betekent ieder begonnen half uur een verhoging van 50% euro aan het daarvoor geldende tarief. Als het gesprek korter duurt, dan blijft er steeds het daarvoor geldende tarief te betalen.

Hoeveel gesprekken er nodig zijn is afhankelijk van de situatie en de bestaande knelpunten.

Minderjarigen (onder 18 jaar) worden enkel toegelaten bij aanwezigheid van ouder of voogd.

De Lijn: bus

De bushalte “F. Timmermansstraat” van lijnnummer 3 (Ramskapelle / Heist / Knokke) ligt op 50m van de praktijk.

Klik op onderstaande afbeelding voor een groter formaat…

Andere informatie van De Lijn voor Knokke-Heist en omgeving (bus, belbus, kusttram) kan je via deze link terugvinden.

Het netplan voor West-Vlaanderen vind je terug via deze link.

NMBS: trein

Knokke-Heist telt 3 NMBS-stations: Knokke, Duinbergen, Heist. Om het uur hebt u er een rechtstreekse trein van en naar Brugge, Gent, Brussel en Leuven. In het hoogseizoen rijdt u om het halfuur van of naar Brugge.

Het station van Heist is slechts op 500m (6 minuten) wandelen van de praktijk.

Via deze link plan je jouw treinreis.

Er is steeds voldoende plaats om te parkeren in de straat of omliggende straten. Hou evenwel rekening met “betalend parkeren”, “winkel parkeren” of “blauwe zone”! Parkeren is steeds op eigen risico.

Meer informatie omtrent het parkeerbeleid in Knokke-Heist kan u terugvinden via deze link.

De praktijk van ademTIJD is eveneens makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Het station van Heist is slechts op 500m (6 minuten) wandelen en beschikt ook over 2 parkings (Stationsplein en Scheurleg).

Klik op onderstaande afbeelding voor een groter formaat…

Het is STRIKT verboden om audio & video opnames en/of foto’s te maken tijdens (video)gesprekken, sessies of workshops.

ademTIJD wil immers alle gesprekken strikt vertrouwelijk behandelen en wil tevens ervoor zorgen dat deze gesprekken steeds in een veilige en serene sfeer kunnen gebeuren.

Wanneer klachten onverminderd blijven bestaan, dan zijn daar redenen voor… Dit kan leiden tot een doorverwijzing naar een andere hulpverleningsvorm wat op dat moment beter voor jou past.

Dit is bewust opnieuw leren ademen om je ademhaling te sturen tot meer rust en evenwicht.

De adem is onlosmakelijk met ons menszijn verbonden, hij is de drager van de levenskracht.
Door ademoefeningen worden blokkades opgelost en wordt de levensenergie in beweging gebracht. Dit leidt tot harmonisatie en stabilisatie van het ganse lichaam.

Je leert daardoor bewuster en meer ontspannen met deze levensenergie om te gaan, met vertrouwen te leven – zonder angst, minderwaardigheid of complexen.

Bij een burn-out, meestal opgebouwd over vele jaren, is een volledige onbalans ontstaan waardoor plots ‘niks’ meer werkt. Het treft net diegenen die de beste resultaten willen halen, het diepst gaan, het meest verlangen.
Bij bore-out staat dan weeral verveling en zinloosheid voorop.

ademTIJD begeleidt je (preventief en curatief) naar meer energie en draagkracht… om daarna opnieuw correct te kunnen doseren, ontladen, bewegen en reageren.

De voertaal tijdens sessies is Nederlands (indien anders, worden kosten aangerekend voor een beëdigde tolk).

Is de drempel om ademTIJD binnen te stappen te groot voor jou, dan kan een coach wandelgesprek een alternatief zijn.

Veel mensen worden makkelijker ontspannen tijdens het wandelen. Wandelen is immers een natuurlijk ‘antidepressivum’, het heeft een positief effect op je stemming en gedachten. Positieve gevoelens worden versterkt, piekeren en angsten nemen af. Bovendien is het goed voor onze gezondheid en heeft de natuur een rustgevend effect.

Je kan met ademTIJD een wandeling maken in de mooie natuur van Knokke-Heist, terwijl er wordt geluisterd naar jouw verhaal. Net zoals in de praktijk kan je tijdens een wandelgesprek spreken over de meest uiteenlopende onderwerpen. ademTIJD is er voor jou, jij staat centraal en jij beslist over het verloop van het gesprek.

De wandelgesprekken vinden plaats in alle vertrouwelijkheid.

Het tempo van de wandeling is afhankelijk van jouw mogelijkheden en is steeds individueel.

Een coach is geen therapeut.
Over het algemeen graaft een coach niet te lang en te diep in het verleden en gaat de coach ook niet diep in op de persoonlijke problematiek.
Waar de therapeut zich vooral richt op het verminderen van de psychische klachten en het disfunctioneren, richt de coach zich op het verbeteren van de prestaties en productiviteit van de klant.

De coach wil er vooral voor zorgen dat er manieren gevonden en ontwikkeld worden die de persoonlijke effectiviteit kunnen doen vergroten, zodat de doelen die men wil bereiken behaald kunnen worden.

Een coach zorgt ervoor dat een persoon zijn/haar krachten optimaal benut, waardoor mensen kunnen groeien en met meer voldoening en plezier in balans kunnen leven.

Sommige mensen hun zintuigen zijn gevoeliger dan gemiddeld:

 • extra gevoelig voor licht, geur, geluid, aanrakingen, stemmingen, sfeer …
 • snel overprikkeld
 • vaak behoefte aan orde en rust
 • veel piekeren
 • snel emotioneel
 • heel moeilijk ‘neen’ kunnen zeggen
 • heel moeilijk grenzen kunnen stellen
 • heel snel non-verbale signalen opnemen
 • vaak tussen de regels door lezen
 • vaak waarnemen van spanningen, energie en trillingen

Herken jij jezelf in bovenstaande zaken? Dan BEN je waarschijnlijk hoogsensitief (HSP).

HSP’er ben je immers, je hebt het niet!!!

Op de werkvloer betekent dit als HSP’er immers vaak dat je meer vatbaar bent voor stress… en zodus ook voor burn-out!

Mindfulness is aandacht geven aan dingen zoals ze op dit moment feitelijk zijn… je neemt het ‘hier en nu’ met al je zintuigen waar zoals het is en laat het zijn zoals het is, zonder te oordelen.

Iedereen maakt in zijn leven wel eens moeilijke momenten mee… maar soms zijn het enge, ingrijpende en schokkende gebeurtenissen.
Bij veel mensen blijven deze gebeurtenissen onverwerkt en blijven op een onzichtbare en onbewuste manier aanwezig, maw ze blijven in ons ‘systeem’ zitten. Ze beïnvloeden de manier van leven, de doelen die men voor ogen heeft, ze geven beperkingen in het werk, in het gelukkig zijn en hebben invloed op de gezondheid.

Deze gebeurtenissen noemt men traumatische ervaringen.
Alles wat je tegenkomt in je leven waar weerstand op zit, heeft eigenlijk te maken met een onderliggend trauma.
Van zodra iemand vecht, vlucht of vastloopt, zonder daar zelf nog veel grip op te hebben, is er dus sprake van trauma.

Trauma coaching zorgt ervoor dat de bevroren energie van het trauma weer in beweging kan komen.

ademTIJD is NIET verantwoordelijk noch aansprakelijk voor ongevallen en/of letsel(s) en verlies/beschadiging van goederen.

ademTIJD biedt een luisterend oor, geen pasklare antwoorden en/of oplossingen, noch juridische, financiële of materiële hulp… eveneens wordt het recht behouden om een klant uit te sluiten en/of te weigeren.