BEGELEIDING
BEMIDDELING
ADVIES

bij spanningen
moeilijke momenten
en conflict situaties

FAQ - VIDEOGESPREK

Wat is een videogesprek via Google Meet?

ademTIJD biedt videogesprekken aan via de professionele diensten van Google Meet.

Meer info vindt je hier: https://workspace.google.nl/intl/nl/products/meet/

Wat zijn de technische voorwaarden voor een videogesprek via Google Meet?

Je kan aan een kwaliteitsvol videogesprek deelnemen zolang je over een (stabiele) internet connectie beschikt.

Eveneens moet je beschikken over een (ingebouwde) werkende camera en microfoon.

Google Meet heeft toegang tot je camera en microfoon nodig zodat wij elkaar in het videogesprek kunnen zien en horen.
Bij elke browser die je gebruikt zal hierom gevraagd worden, gelieve het gebruik van camera en microfoon daarom dan ook toe te laten.

Moet ik een Google account hebben of maken om Google Meet te gebruiken bij een videogesprek?

NEEN! Absoluut niet.... bij ademTIJD hoef je geen Google account hebben of maken om Google Meet te gebruiken voor een videogesprek.

Moet ik een 'app' downloaden om gebruik te maken van een videogesprek via Google Meet?

Neen, je hoeft geen app te downloaden.
Het videogesprek wordt gevoerd in een webbrowser.

Welke clients kunnen gebruik maken van een videogesprek via Google Meet?

Bij ademTIJD maken we gebruik van Google Meet voor videogesprekken.
Google Meet is een gebruiksvriendelijk platform voor smartphone, tablet, laptop en PC (Apple, Windows, Linux, ...)

Welke webbrowsers zijn ondersteund bij een videogesprek via Google Meet?

Ondersteunde internet browsers voor Google Meet zijn Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

Hoe deelnemen aan een een videogesprek via Google Meet?

Heb je een e-mail met daarin een uitnodiging voor een videogesprek ontvangen van ademTIJD?
Dan kan je deelnemen aan dit videogesprek op 2 manieren:

• Klik op de link waardoor je meteen doorgestuurd wordt naar Google Meet, klik daarna op 'Nu deelnemen'.
    voorbeeld:
    https://meet.google.com/abc-def-ghi

• Je kan ook via de specifieke code inloggen bij Google Meet.
    Surf zelf naar '
    https://apps.google.com/meet/' en klik vervolgens op 'Voer een code of link' in en vul de ontvangen code in. Deze code bestaat uit kleine letters. Klik vervolgens op 'Deelnemen' en daarna op 'Nu deelnemen'.
    voorbeeld: bij link
    https://meet.google.com/abc-def-ghi is de code abc-def-ghi

Eventueel (indien je niet bent aangemeld met een bestaand gmail account) wordt er gevraagd om je volledig naam in te vullen.

Opgelet: voorbeelden zijn enkel ter illustratie en werken niet!

Wat zijn de opties tijdens een videogesprek via Google Meet?

Vooraf en tijdens een videogesprek via Google Meet kunnen onderstaande opties:

• klik op het icoon 'microfoon' om de microfoon aan of uit te zetten.

• klik op het icoon 'rode telefoon' om het gesprek te beëindigen.

• klik op het icoon 'camera' om de camera aan of uit te zetten.

En wat met de privacy bij een videogesprek via Google Meet?

Tijdens een videogesprek wordt de privacy steeds gerespecteerd ... bij ademTIJD wordt het videogesprek gevoerd met een hoofdtelefoon (headset) zodat je absoluut zeker bent dat er niemand meeluistert en alles wat gezegd wordt strikt vertrouwelijk blijft.

Is een videogesprek via Google Meet eigenlijk veilig?

Een videogesprek via Google Meet is steeds beveiligd en versleuteld tijdens overdracht.

Het is belangrijk om weten dat niemand anders kan deelnemen aan een videogesprek tenzij hij of zij is uitgenodigd of wordt toegelaten door ademTIJD. Persoonlijke videogesprekken bij ademTIJD zijn altijd 1-op-1 gesprekken.

Andere info betreffende de technische beveiliging en versleuteling van Google Meet videogesprekken vindt je hier: https://workspace.google.nl/intl/nl/security

Is een videogesprek via Google Meet GDPR conform?

Een videogesprek via Google Meet is volledig GDPR conform aan de Europese privacyregelgeving wetgeving.
Meer info vindt je hier:
https://cloud.google.com/security/gdpr

DEMOLDER Dirk | ademTIJD
Integrale Life en Trauma Coach
erkend Familiaal & Sociaal Bemiddelaar

Westkapellestraat 101
8300 Knokke-Heist
E-mail
info@ademtijd.be

Copyright © 2013・2022
Alle rechten voorbehouden
ademTIJD en zijn logo zijn BeNeLux beschermde merknamen

ademTIJD ® - OndNr. BE0673442987
DisclaimersPrivacy en CookiesVoorwaarden